Šola za radovedne
x - zapri
x - zapri
Duo Catara - Prinesi mi rože (Zvezde Pomurja)
Nastop učenk Duo Catara na predizboru za Zvezde Pomurja. Učenki: Katarina Šebök in Tara Jug Mentorja: Miran Flegar in Marko...
predvajaj   |    preberi več
Varnost in mobilnost za vse купить одеяло
Film je bil posnet v okviru Revozovega projekta "Varnost in mobilnost za vse".

Mentorica: Tanja Podlesek
Somentor: Marko Wol...

predvajaj   |    preberi več
Franček in Micika
Skeč Franček in Micika...
predvajaj   |    preberi več
Predstavitveni film Ekonomske šole
Predstavitveni film je namenjen informativnim dnevom ter predstavitvi izobraževalnih programov, ki potekajo na Ekonomski šoli Murska...
predvajaj   |    preberi več
Slovenski zajtrk z ministrom
18. novembra 2011 se je projekt "Tradicionalni slovenski zajtrk" prvič udejanjil z živili na krožniku, in sicer s črnim kruhom, maslom, ...
predvajaj   |    preberi več
Izberi video

Sporočila

Včosih je lüšno blo

V petek, 13. maja, je v dvorani kulturnega doma Križevci potekala dobrodelna folklorna prireditev vrtca in šole Križevci pri Ljutomeru, Včosih je lüšno blo. Ob tej priložnosti so se otroci vrtca in prve triade osnovne šole ponosno predstavili z novimi folklornimi oblekami. Zbrane prispevke  bomo  namenili nabavi raznih dodatkov kot so; naramnice, brezrokavniki, obešalniki in zaščitne vreče za obleko, čevlje ipd.

V točkah programa so se otroci ob sproščenem in prijetnem vzdušju predstavili in pokazali, kako pomembna so oblačila ob tovrstnih aktivnostih. Organizatorica in moderatorka prireditve, Monika Djačkaj, pa je z besedo opisala značilnosti oblačenja v preteklosti  in s pridihom hudomušnosti prikazala  življenje in delo  človeka v domačem kraju nekoč in s tem obudila spomine marsikateremu gledalcu in poslušalcu.

Že kar nekaj časa so se na njeno pobudo v vrtcu odvijale aktivnosti za nabavo oblek. Pred dvema letoma je predlog podprlo vodstvo šole in vrtca. Tako so stekle aktivnosti za nabavo le-teh.

Obe vodji otroških folklornih skupin vrtca in šole, strokovni delavki Monika Djačkaj in Jožica Zorko, si prizadevata za kvalitetno izvajanje ter se na tem področju tudi izobražujeta. Z vsakoletno udeležbo na medobmočnih in regijskih srečanjih ter revijah otroških folklornih skupin zelo uspešno dopolnjujeta dejavnosti vrtca in šole.

V letošnjem letu sta se obe skupini udeležili medobmočnega srečanja otroških folklornih skupin, skupina vrtca pa je bila izbrana in se je predstavila tudi na regijskem srečanju otroških folklornih skupin v Lendavi.

Na državnem srečanju otroških folklornih skupin Pika poka pod goro v Rogaški slatini je folklorna skupina vrtca prejela zlato priznanje, folklorna skupina šole pa srebrno priznanje.

Veselimo se dela v prihodnje, saj nas pri tem vzpodbujajo naši najmlajši in podpirajo njihovi starši ter delavci vrtca in šole.

vir: Ines Pregl, pedagoška in organizacijska vodja enote Vrtca Križevci

Snemanje in montaža: Marko Wolf
Produkcija: Studio Vila, Pnv Group in Šola za radovedne

maj, 2011

© Šola za radovedne 2021
Šola za radovedne je mladinska izobraževalna oddaja, ki nastaja v sklopu izbirnega predmeta Šolsko novinarstvo na Osnovni šoli II Murska Sobota.
Video datoteke, fotografije in vsebine so last avtorjev in spletne strani Šole za radovedne in jih brez dovoljenja avtorjev ali upravljalca Šole za radovedne ni dovoljeno uporabljati.

coupona.com.uaProdukcija: PNV Group