Šola za radovedne
x - zapri
x - zapri

Šola za radovedne

Kaj je Šola za radovedne ?

Kaj je Šola za radovedne ?

Šola za radovedne je mladinski izobraževalni projekt, ki je nastal v letu 2012 in se nadaljuje v sklopu izbirnega predmeta Šolsko novinarstvo na Osnovni šoli II Murska Sobota. Sedaj vključuje več osnovnih in srednjih šol iz celotne regije.
Cilj projekta je čim bolj celostno in kvalitetno osveščati, vzgajati in pripravljati učence ter dijake, kako vstopati v svet multimedije. Svojo zanimanje za multimedijo lahko nadgrajujejo tudi po končani osnovni šoli, na šolah, kjer se izvaja projekt "Šola za radovedne".

Učenci pripravljajo vsebine na vseh medijskih področjih. Aktivno objavljajo svoje članke (kmalu tudi foto galerije, preko interesne dejavnosti "Foto krožek") na spletni strani in v šolskem glasilu.

Na radijskem področju skupaj z Murskim valom pripravljajo radijske prispevke za mlade.

Na televizijskem področju pod mentorstvom pripravljajo polurno mesečno mladinsko izobraževalno oddajo, sprotni prispevki so objavljeni na www.sobotainfo.com ter na multimedijski spletni strani Šola za radovedne, kjer so video vsebine na voljo kot "video na zahtevo" v HD ali 4k  kvaliteti.


Če želiš biti še bolj radoveden ali se vključiti v projekt "Šola za radovedne" piši na: marko.wolf@pnv.si

Mentor: Marko Wolf, prof.
Produkcija: PNV Group, www.pnv.si

© Šola za radovedne 2021
Šola za radovedne je mladinska izobraževalna oddaja, ki nastaja v sklopu izbirnega predmeta Šolsko novinarstvo na Osnovni šoli II Murska Sobota.
Video datoteke, fotografije in vsebine so last avtorjev in spletne strani Šole za radovedne in jih brez dovoljenja avtorjev ali upravljalca Šole za radovedne ni dovoljeno uporabljati.

coupona.com.uaProdukcija: PNV Group